Thread Rating:
  • 40 Vote(s) - 2.9 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parikan Rodho Saru [boso jowo]
#1
Sebelumnya bagi yang gak ngerti boso jowo, Sorry adalah kata yang paling tepat yang bisa saya ucapkan..

dan bagi yang ngerti silahkan menikmati, menambahkan atau bahkan berlapang hati men-translate-kan...Grin

mari dimulai :
klik
sore-sore golek beling, ojo sampe golek ngisor pring.
sore-sore ono rondo kempling, ojo sampe dikon jengking

ono krete mangan cempe
lali rupane eling rasane

nek tuku minyak yo malem kemis, nek kroso penak ra gelem wis,..
awan – awan nongkrong ning prapatan, yen golek prawan sing gelem dijak cipokan,,,

Tuku suket sakgendhel seket
Mlebune anget metune pliket..

kroso pliket, bareng wis metu…
timbang mumet, mending turu..

adem panas, masuk angin…
ra usah digagas, mundak pengen..

Nyekel endas kiwo tengen
nek di gagas malah tambah kangen ..

jajah deso, milangkori
senajan loro, tetep keri

dolan pasar tukune pecel, ngisor puser modele munthel

goleko bojo wong magelang, dimag-meg pegel’e ilang

jangan semur go madang lemper, didemek duwur sek ngisor ngiler

kalajengking lali omahe…
tiwas njengking ora ono bolongane.

godhong preng tibone garing, tiwas dijengking kok metune kuning

suwe ora jamu
jamu sogok tuntheng
suwe ora ketemu
ketemu pisan kok wis meteng

suwe ora jamu
jamu godhong pelem
suwe ora ketemu
ketemu maneh wis nang sarkem

Suwe ora jamu…
Jamu godong tela…
Suwe ra ketemu …
Temu maneh lha koq wis randa….

Suwe ora jamu…
Jamu godong cocor bebek
Suwe ra ketemu ..
Temu mane koq wis tuwek.

mbedil bulus karo ngamuk
bulus luwe di pakani krupuk
bareng sadar nek sing di elus manuk
soyo gemes trus di tubruk

es buah rasane legi
tuku siji diombe sore
wegah ah… aq wedi….
mesthi ono penyakite….

tuku wedi nyang pasar pariaman
nek sampean wedi yo nganggo pengaman

Njerone bubu, onok lele dikiro kerapu
Rasane melebu, jebule kejepit pupu

duwe kenalan karo wongsosubali..
kuwi jenenge wonge ora sepiruo susune sak bal poli

Bob Tutupoli nembang kroncong
Kiwo bal poli tengen bal pingpong

Sego kucing merem mangane
Bojo plencing ono tanggane

mancal kucing neng mainan bowling
nek ditinggal plencing yo kelonan guling

Main Bowling neng kandang ternak
Kelonan guling blas ora kepenak

kandang ternak di nggo turu
ra kepenak sing penting metu

Mapan turu neng gudang peluru
Ora metu wong konangan Mbahmu

tuku klopo neng pasar loak
daripada rondho, sing prawan luwih penak..

endok gemak bunder- bunder
kroso penak gayer-gayer

Numpak becak rodane miring…
Paling penak karo miring…

Sego tanak lawuhe paru
bareng penak lali turu

sego tanak lawui kecambah
bareng penak njaluk tambah

sego tanak lawuhe jambu
nek ora penak ,nyiliho wek’e tanggamu,..

sego tanak iwak bakar
pengen penak yo do mbayar

kalah rupo menang bondo

kalah rupo menang dowo
kalah dowo menang roso

Penutup :

bang peni anaknya abdulloh
ampuni aku ya 4JJI…
Reply
#2
Ngakak
Reply
#3
Saru lan rusuh Blah
Reply
#4
apik tenan kang, iso ngguyu aku.....
Reply
#5
ora ngudeng aq boso jowo ku nilainya ndok alias nol
Reply
#6
iso ae sampean, kang Ngakak
Reply
#7
lumayan alus saru ne dadi ora marake risih.
Reply
#8
Ada yg berbaik hati tuk mentranslatenya gak Confused Confused
Reply
#9
hahahaha.... apik tenan ndan... ngguyu kemekelen ki Big Grin Big Grin Big Grin
Reply
#10
Melu numpang nggih...!!

Nasi Uduk Ikan Tongkol
Sambil Duduk Pegang Kempol

Good Morning Selamat Pagi
Untu Kuning Menawan Hati

Abang-abang Gendero Londo
Klambi Abang Seneng'e Sing Dowo

Tommorow = Untoe Limo Metu Lorow
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  JuDuL FiLm ala BosO JoWoann agaz 8 1.069 07-01-2010, 03:10 PM
Last Post: Calengklik
  Pelajaran bahasa Inggris Kanggo Wong Jowo ajata 2 1.026 30-10-2009, 01:44 AM
Last Post: owobidub
  BUSH KESURUPAN JIN JOWO elang biru 17 2.897 02-02-2009, 03:26 PM
Last Post: elang biru

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Forum Bebas Indonesia
Demokrasi & Kebebasan temukan jalannya!
Respecting others will make you happy here
© 2004-2014 by Adimin | Fan Page | Group | Twitter | Google+ | Instagram